Hur du köper rätt fälgar till veteranbilen

En klassisk bil kan du enkelt göra ännu mer unik och personlig med rätt fälgar. Det är däremot en del att tänka på när du ska köpa fälgar till din veteranbil. Både när det gäller det estetiska och det rent praktiska.

Häng med för att lära dig mer om fälgar till klassiska bilar. Små tips som gör det enklare att välja rätt typ av fälgar.

Design och funktion

För dig som äger en veteranbil är så klart bilens ursprungliga stil och design viktigt. Därför vill du även ha samma design fälgar som bilen haft under sin tidiga era. Även om utbudet är mindre än för vanliga bilar finns det ändå gott om fälgar som passar just veteranbilar, men du behöver se över vissa aspekter. Du bör bland annat säkerställa att däcken uppfyller alla säkerhetsmässiga krav och det behövs nya däck samt fälgar för det.

Tips för köp av fälgar till veteranbil:

  • Originalstil på fälgarna
  • Uppfylla krav på säkerhet
  • Bäst utbudet webben

Rätt typ av fälgar ger din klassiska bil den där lilla extra touchen och därför bör du alltid ägna tid åt detta inför ett köp. På nätet finns det många bra webbutiker som erbjuder fälgar till veteranbilar och ofta till riktigt bra pris med leverans hem till dörren.

Tänk på detta inför val av fälgar

Olika fälgar har i regel även skilda egenskaper där du bland annat kan välja utmärkande bilfälgar med högglans eller matta och minimalistiska alternativ. Dessutom finns det fälgar i olika färger, men silver svart är mest förekommande även när det gäller veteranbilar. Beroende på vilken typ av bilmodell du har kan du välja en tuffare eller mer stilren design. Vissa veteranbilar passar riktigt bra med sportigare varianter, medan andra modeller gör sig bättre med klassiska aluminiumfälgar med konvex form. Det finns nämligen många veteranbilar med utbuktade fälgar.

Innan du väljer fälgar är det viktigt att ha koll på alla dimensioner. De anges i tum när det gäller fälgar och omfattar både bredd och diameter. Det kan exempelvis vara ett mått på 8,5×18, vilket innebär 8,5 tum på bredden samt 18 tum i fälgens diameter. Begrepp som bultcirkel, inpressningsdjup samt navhål är andra faktorer som styr dimensionerna på fälgen.