Skaffa extraljus till veteranbilen

Det är roligt att ha en veteranbil. Om du kör mycket är det klokt att investera i extraljusen. Även om det inte alltid är tidstypiskt för bilens årsmodell, så bör du ändå montera på extraljusen på din bil utifrån en säkerhetsaspekt. Så ser du både djur och människor i god tid.

Extraljus handlar om att skydda både dig och dina medtrafikanter, barn och djur. Med extraljus ser du mycket bättre när det är mörkt eller skymning. Det bästa är att köra med LED- eller Xenonlampor som både ger längre och bredare ljuskägla. Dagens extraljus är lätta att montera och det finns olika utseenden att välja mellan, så att bil och lampor ändå går ihop. Gå in på Extraljuskungen där du hittar ett stort utbud av extraljus till både veteranbilar, moderna bilar, minibussar och lastbilar. Köp idag och betala om 30 dagar.

Fördelar med extraljus

Den stora fördelen med extraljus är att du kommer upptäcka både djur och människor mycket snabbare. Det står ett rådjur eller en älg i dikeskanten klockan 21 på kvällen. Med extraljusen kommer djurens ögon att reflekteras i lampornas sken mycket tidigare. Så att du hinner bromsa in i tid. Eller så är det barn som leker vid sidan av vägen. De kan cykla lite vingligt eller leka med en hund. Ju tidigare som du kan upptäcka individer på och vid vägen, desto bättre för alla. Extraljus handlar om säkerhet. Det är en billig försäkring mot både onödiga påkörningar och allvarliga olyckor. Fördelarna med att skaffa extraljus till bilen är: • du ser bättre i mörker • du upptäcker djur i dikeskanten och på vägen • du upptäckter gångtrafikanter och lekande barn mycket snabbare

Köra veteranbil

En veteranbil är en bil med själ. Om du vill köra din veteranbil till vardags eller under större delen av året är det klokt att verkligen se till att den är säker. Du måste ju besikta bilen, men eftersom veteranbilar har specialregler för att få vara så autentiska som möjligt, bör du säkerställa att fordonet verkligen är säkert på vägen. Kolla över bromsarna lite extra. Det kan rent av vara smart att besikta bilen en gång per år för att vara på den säkra sidan. Även om du inte behöver besikta bilen så ofta, är det klokt att ändå göra det. Om din bil är över 50 år gammal behöver du inte ens besikta den, bilen är besiktningsbefriad, men det är ändå viktigt att tänka på säkerheten. Särskilt som bromsarna inte är lika bra på gamla veteranbilar som på en ny bil och bilen saknar servostyrning. Händer något tar det längre tid att väja. Se även till att köra med säkerhetsbälte. Har du en riktigt gammal bil kan det vara klokt att montera in nya säkerhetsbälten för säkerhets skull. Visst är det roligt att försöka behålla så mycket som möjligt i originaldelar och att låta bilen behålla ett tidsenligt utseende, men inte på bekostnad av din och andras säkerhet. Förutom extraljus är det viktigt att dina blinkers verkligen fungerar. Kolla både broms, blinkers och säkerhetsbälten regelbundet så kan du köra säkert.